Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У рамках проекту «Харьковская сирень. P.S.» у жовтні в Парижі відбудеться концерт харківських виконавців

У рамках проекту «Харьковская сирень. P.S.» у жовтні в Парижі відбудеться концерт харківських виконавців

14 жовтня у рамках іміджевого проекту «Харьковская сирень. P.S.» в Українському культурному центрі при посольстві України в Парижі викладачі та студенти Харківського національного університету мистецтв ім. І.П. Котляревського виконають музику харківських композиторів і класичні твори. Про це повідомила сьогодні в ході прес-конференції директор Департаменту масових комунікацій ХОДА, співголова оргкомітету Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич. За її словами, це спільний проект кінофестивалю «Харьковская сирень», Департаменту масових комунікацій та університету мистецтв. У фестивалю налагоджені давні тісні зв'язки з Українським культурним центром при Посольстві України у Франції, і щорічно в Парижі проходять дні фестивалю «Харьковская сирень». У цьому році французька інтелігенція познайомиться з талантом харківських виконавців.

«Музика – це засіб вираження, який часто ясніше інших передає почуття, емоції і переживання. У Парижі відбувалась величезна кількість різних культурних акцій. Там були українські художники, у тому числі – харківські, були скульптори, але музика, яка зазвучить в Українському культурному центрі 14 жовтня, ще ніколи не була представлена. Наші виконавці становлять славу і гордість нашої землі. Ми настільки багаті талантами, що готові представляти наші напрацювання і у Франції, і в інших країнах. Сьогодні ми відкриваємо вікно у Париж. Ця акція – свідчення того, що Харківщина цікава і має абсолютно все, щоб презентувати себе на європейському рівні. Не сумніваюся, вона матиме успіх», – підкреслила Вікторія Маренич.

По закінченні прес-конференції відбувся міні-концерт, у ході якого харківські піаністи Олег Копелюк та Ігор Седюк представили частину концертної програми, підготованої для Парижа: «Угорський Танець» Йоганнеса Брамса, «Фінал сонати для фортепіано в 4 руки» Франсіса Пуленка і «Етюд ор.8 № 12» Олександра Скрябіна.

Довідка. Секція «Музика в кіно» фестивалю «Харьковская сирень» зародилася ще в 2010 році, коли почесним гостем кінофестивалю став композитор Володимир Дашкевич. У великому залі ХНАТОБ в рамках II Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» відбулася прем'єра його ораторії «Солдатський реквієм». У 2011 році церемонія відкриття кінофестивалю відбулась в харківському цирку, а лейтмотивом секції «Музика в кіно» став фільм «Цирк», музичний супровід до якого написав Ісаак Дунаєвський, а представив у рамках кінофестивалю його син - Максим Дунаєвський.