Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківському музеї Голокосту зберігаються документи щодо першого судового процесу над нацистськими злочинцями

У Харківському музеї Голокосту зберігаються документи щодо першого судового процесу над нацистськими злочинцями

У рамках заходів до 70-річчя Великої Перемоги, за ініціативи голови ХОДА Михайла Добкіна в Харківській області буде проведено низку заходів, присвячених 70-річчю Харківського процесу над нацистськими злочинцями, який відбувся в грудні 1943 року, за 2 роки до Нюрнберзького процесу. Про це сьогодні в ході прес-туру до Музею Голокосту сказала заступник директора Департаменту масових комунікацій - начальник управління внутрішньої політики ХОДА Ольга Дутова.

Вона зазначила, що в цьому невеличкому музеї, створеному майже 20 років тому громадською організацією - Харківський обласний комітем «Дробицький Яр» - зібрані справжні, документальні свідчення тих подій. У тому числі документи, фотографії, що стосуються цього судового процесу.

«Ми запрошуємо до Музею Голокосту всіх харків'ян, яким не байдуже життя нашого міста, його історія, його доля. Тільки спираючись на справжні документи, які тут зберігаються, можна дізнатися правду про ті події, якими страшними були роки німецької окупації і якими самовідданими були вчинки простих харків'ян. Ми не дамо переписати історію. Це дуже важливо для підростаючого покоління, важливо, щоб молодь виховувалася на правильних цінностях. Щоб вони знали, як 70 років тому все було насправді», - сказала Ольга Дутова.