Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У проведенні Естафети пам'яті взяли участь люди різного віку

У проведенні Естафети пам'яті взяли участь люди різного віку

Естафета пам'яті «Слава визволителям України», яка проходила територією Харківської області з 1 лютого по 19 вересня, була однією з найтриваліших на території України. Про це сказав сьогодні в ході прес -конференції голова Ради Харківської обласної організації ветеранів України Анатолій Хіневич. «Вона тривала 7 місяців і 19 днів. Саме стільки часу знадобилося нашим військам, щоб у два етапи звільнити Харківську область. Це був дуже напружений період роботи трьох наших організацій: ветеранів, афганців, чорнобильців. Було проведено величезну кількість масових заходів», - зазначив Анатолій Хіневич.

Зокрема, в ході Естафети пам'яті в Золочесвком районі було відкрито пам'ятник воїнам-афганцям, як нащадкам старшого покоління - учасників Великої Вітчизняної війни. У Дергачівському районі в селі Вільшани повністю був відреставрований Меморіал Слави. У Чугуївському районі в селі Великі Бабки було відреставровано братське поховання 766 радянських воїнів. У м.Люботин відкрито Алею Героїв Радянського Союзу. У районах міста Харкова встановлено 118 меморіальних дощок Героям Радянського Союзу.

«Мета Естафети була досягнута - дуже багато людей взяли участь у її проведенні. Не тільки ветеранів, але людей різного віку, і що найцінніше - молоді та школярів», - сказав Анатолій Хіневич.