Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Україна отримала від Словенії естафету Євробаскету

Україна отримала від Словенії естафету Євробаскету

На головній баскетбольній арені чемпіонату Європи з баскетболу 2013 року в Словенії - Stožice (м. Любляна) відбулася урочиста церемонія передачі естафети турніру від Словенії до України. Церемонія відбулася за участі генерального секретаря ФІБА Європа Каміла Новака, Віце-прем'єр-міністра, секретаря Координаційного комітету з підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з баскетболу Євробаскет-2015 Олександра Вілкула, посла турніру Євробаскет-2013 Радослава Нестеровича та президента Федерації баскетболу України Олександра Волкова.

«Мені дуже приємно, що завдяки ФІБА Європа існує чудова традиція передачі естафети від однієї країни, що приймає чемпіонат, до іншої. Це підкреслює правонаступність турніру, пов'язує один турнір з іншим, об'єднує велику європейську баскетбольну сім'ю. Україна чекає на гостей у 2015 році, щоб здивувати і порадувати. Кожен глядач та спортсмен відчує, що таке свято по-українськи!» - сказав Олександр Вілкул.

Також було презентовано новий логотип Євробаскету-2015. Як зазначив директор турніру Євробаскет-2015 Маркіян Лубківський, що для створення логотипу було обрано португальську агенцію Brandia Central, оскільки Україна вже мала досвід успішної співпраці з ними під час розробки логотипів УЄФА ЄВРО 2012 та цьогорічного чемпіонату Європи з баскетболу U16. 

«Португальські дизайнери провели унікальну роботу з вивчення давніх українських символів, традицій та мистецтва. Вони відчули глибину української традиції та зуміли представити її у сучасній інтерпретації, тісно поєднавши баскетбол з традиційними українськими танками – гопаком та арканом. Я впевнений, що кожен українець знайде в цьому образі щось своє, глибинне, а іноземці через символ турніру зможуть відчути неповторний український колорит», – зазначив Маркіян Лубківський.

Довідка. Євробаскет-2015 проходитиме в шести містах України: Києві, Одесі, Дніпропетровську, Донецьку, Харкові та Львові. У цих містах створюються сучасні мультифункціональні арени, які забезпечать комфортні умови для гравців та вболівальників. Арени можуть трансформуватися для проведення змагань зі ста видів спорту, а також масштабних концертів, виставок та шоу світового рівня.
Також буде побудовано шість тренувальних баз і три комплекси, які стануть місцем для тренувань збірних команд, які приїдуть на турнір. Після чемпіонату бази будуть передані дитячо-юнацьким спортивним школам, а комплекси - національним збірним України.