Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В ефірі обласного радіо відбулася музична програма, присвячена Дню партизанської слави

В ефірі обласного радіо відбулася музична програма, присвячена Дню партизанської слави

В ефірі Харківського обласного радіо відбулася музична програма, присвячена Дню партизанської слави. Захід відбувся за ініціативи голови Харківської обласної організації партизанів і підпільників Великої Вітчизняної війни В'ячеслава Масловського. Протягом 30 хвилин в ефірі обласного радіо лунали пісні фронтових років, фрагменти оповідань партизанів, які вижили в роки ВВВ, а також відбулося інтерв'ю з головою Харківської обласної організації партизанів і підпільників Великої Вітчизняної війни В'ячеславом Масловським.

Крім цього, на честь Дня партизанської слави у Харкові відбулися урочисті покладання квітів - на Меморіалі Слави в Лісопарку та до пам'ятника партизанам і підпільникам Харківщини, який розташований на вул. Артема.

Довідка. День партизанської слави - військове свято, що відзначається на Україні щорічно 22 вересня. Свято з'явилося в українському офіційному календарі в 2001 році після того, як 30 жовтня 2001, «на підтримку ініціативи ветеранів війни та з метою всенародного вшанування подвигу партизанів і підпільників у період Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, увічнення їх пам'яті», в столиці місті-герої Києві, другий президент України Леонід Данилович Кучма підписав Указ №1020/2001 «Про День партизанської слави», який наказував відзначати його на Україну щороку 22 вересня.