Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Мета фестивалю «Кореяда» - відродження та популяризація корейської культури в Україні

Мета фестивалю «Кореяда» - відродження та популяризація корейської культури в Україні

Відбувся 18-й Всеукраїнський фестиваль корейської культури «Кореяда - 2013». У святковому заході взяли участь Надзвичайний і Повноважний посол республіки Корея в Україні пан Кім Ін-Цжун, Президент асоціації корейців України пан Кан Ден Сік, Віце-президент асоціації корейців України, президент Харківського міського товариства корейської культури пані Людмила Кім, заступник директора Департаменту масових комунікацій - начальник управління внутрішньої політики ХОДА Ольга Дутова та інші почесні гості.

«Дуже радий бачити сьогодні усіх у цьому залі. Торік я брав участь у фестивалі «Кореяда» у Запоріжжі, в цьому році - в Харкові, і я відчув, що дійсно відбувається відродження корейської культури. Я дуже радий, що корейський рух в Україні йде у вірному напрямку, адже саме завдяки таким заходам ми, корейці, не забуваємо свої корені і зміцнюємо свої традиції», - звернувся до присутніх Надзвичайний і Повноважний посол республіки Корея в Україні пан Кім Ін-Цжун.

Заступник директора Департаменту масових комунікацій - начальник управління внутрішньої політики ХОДА Ольга Дутова привітала всіх присутніх зі святом та побажала учасникам фестивалю творчого натхнення та успіхів.

«У нас сьогодні є унікальна можливість познайомитися з культурою Кореї, побачити танці, почути національні пісні і мову цієї прекрасної країни. Я думаю, що таку можливість неможна упускати. Величезне спасибі всім, хто організував це свято і подарував його нам», - сказала Ольга Дутова.

Президент асоціації корейців України пан Кан Ден Сік підкреслив, що фестиваль корейської культури та мистецтв «Кореяда» проводиться на Україні щорічно, починаючи з 1995 року.

«Мета фестивалю - відродження корейської культури і знайомство, популяризація корейської культури в Україні. Сьогодні більше 30 тисяч корейців живуть на Україні і нам дуже приємно, що нині корейці хочуть відродити свою культуру, а українці з великим інтересом приймають її», - зазначив пан Кан Ден Сік.

Теги