Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Всеукраїнська спілка письменників-мариністів відзначає п'ятиріччя

Всеукраїнська спілка письменників-мариністів відзначає п'ятиріччя

Сьогодні в Харківській державній науковій бібліотеці ім. В.Г. Короленка відбулася IV Конференція Всеукраїнської спілки письменників-мариністів. У ній взяли участь делегати з 14 міст України, в тому числі Києва, Севастополя та Одеси, а також їх колеги з Росії – з Бєлгорода та Москви. «З того моменту, як ми збиралися в цьому залі, пройшло 5 років, і це був момент зародження Всеукраїнської спілки письменників-мариністів. За цей час ми однозначно відбулися. Приємно говорити про те, що за цей час наші твори у друкованому та електронному вигляді почали читати не тільки в Україні, Росії, Білорусі, Казахстані та інших країнах СНД, але і в країнах далекого зарубіжжя – Франції, Болгарії, Німеччині, Тунісі, Словаччині, Ізраїлі, США, Китаї, Польщі та багатьох інших. Якщо ми вистояли за п'ять років, змогли створити справжній колектив однодумців і наповнити серця нашої молоді патріотизмом, значить і далі буде свіжий вітер у вітрилах нашої творчості», – підкреслив у ході відкриття голова Всеукраїнської спілки письменників-мариністів Віктор Михайлов.

За словами голови Харківської організації спілки мариністів Володимира Пелевіна, на зустріч були запрошені члени спілок письменників України та Росії, спілки композиторів, спілки художників і творчого об'єднання літераторів Слобожанщини. Особливу подяку Володимир Пєлєвін висловив Харківській облдержадміністрації, міській раді, обласній та міській радам ветеранів ВВВ за підтримку та допомогу у проведенні заходу. «Це дуже приємно, бо раніше такого не було», – зазначив він.

У ході конференції були вручені нагрудні знаки новим членам організації, отримали грамоти письменники і поети, що досягли за цей період найвищих досягнень, а також присутні вшанували пам'ять тих своїх друзів і колег, хто не дожив до цього дня.

Членами союзу мариністів є прозаїки, поети, художники-мариністи – люди, які закохані в море і не уявляють собі без нього життя і творчість. Частиною це колишні військові моряки. Вони публікують художні твори про море, ведуть дослідницьку роботу, присвячену військово-морському минулому, і проводять зустрічі зі школярами, в яких бачать зберігачів патріотичних традицій і продовжувачів їхньої справи.

Як зазначив Віктор Михайлов, за минулі 5 років кістяк організації істотно помолодшав – якщо в 2008 році середній вік членів спілки становив 60 років, то тепер – близько 40.