Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Естафета пам'яті «Слава визволителям України» від Харківщини передана Полтавській області

Естафета пам'яті «Слава визволителям України» від Харківщини передана Полтавській області

Сьогодні на Меморіалі слави у м. Карлівка Полтавської області відбувся урочистий мітинг на честь 70-річчя визволення міста від фашистських загарбників. Під час нього ветерани Харківської області на продовження естафети пам'яті «Слава визволителям України» передали полтавцям капсулу із землею з поховань радянських воїнів та копію Прапора Перемоги. Естафета проходить на виконання завдання Президента України про збереження традиції шанобливого ставлення до ветеранів Великої Вітчизняної війни і пам'яті про Велику Перемогу. В урочистостях з нагоди 70-річчя визволення Карлівки взяли участь голова Зачепилівської РДА Харківської області Лідія Кобильська і глава ради Харківської обласної організації ветеранів України Анатолій Хіневич, а також перший заступник голови Карлівської РДА Полтавської області Сергій Якуба, голова Карлівської райради Петро Світлик, міський голова Карлівки Володимир Слєпцов і голова ради Полтавської обласної організації ветеранів України Олексій Мельник.

«Харківська область прийняла цю естафету пам'яті від Луганської області 1 лютого. Вона йшла по території області 7 місяців і 19 днів – саме стільки часу в 1943 році знадобилося військам Радянської Армії для того, щоб звільнити наш регіон. Вона закінчилася 19 вересня в Зачепилівському районі. В естафеті пам'яті взяли участь ветеранські організації Харківщини, а сьогодні вона прийшла на вашу землю. Після завершення операції зі звільнення Харківської області наші війська вже ніколи не відступали. На території України проходило 15 військових стратегічних операцій, в яких брали участь 33 армії – близько 3,5 мільйонів осіб пройшли дорогами України, звільняючи її від завойовників. Ця естафета – пам'ять про них», - сказав Анатолій Хіневич.

З нагоди святкування 70-річчя у Карлівці відбулася урочиста хода, в якій взяли участь ветерани Полтавщини та Харківщини, виступив духовий оркестр міського центру культури і дівчата - барабанщиці школи-гімназії № 5 м.Карлівка.

«Ми пам'ятаємо всіх, хто воював на фронтах  і в партизанських загонах, і тих, хто потрапив у табори, і всіх, хто дійшов до Берліна», – зазначив у ході мітингу міський голова Карлівки Володимир Слєпцов.