Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У День миру в Харкові миротворці підпишуть меморандум про співпрацю

У День миру в Харкові миротворці підпишуть меморандум про співпрацю

Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив координатор Міжнародних програм "Школа миру" і "Юний миротворець" (Харків) Сергій Самойлов. За його словами, 21 вересня в приміщенні музею Харківської академії внутрішніх військ меморандум підпишуть харківські та київські миротворці, а також представник "Музею миротворчих операцій" Російського союзу миротворців ООН Михайло Летягін і голова правління товариства ветеранів миротворчих місій ООН у Кракові (Польща) Едвард Потоцький.

«Меморандум - угода про співпрацю в розвитку справи миру, обміну досвідом впровадження нових форм роботи з молоддю. Надалі плануємо приєднати до дії меморандуму Чехію. Можливо, забажає приєднатися Франція, а також Китай та інші країни», - сказав Сергій Самойлов.

Він також повідомив, що зустріч харківських, польських і російських миротворців сталася вперше. У день підписання меморандуму передбачено відвідування делегацією миротворців з різних країн парку ім. Горького, а також музею, присвяченого Афганській війні. О 16.30 у Харківському планетарії ім.Гагаріна відбудеться урочисте зібрання, присвячене Міжнародному дню миру.

Довідка. У Харкові та області проживає близько 2 тис. учасників миротворчих місій і міжнародних операцій. Харків'яни брали участь у миротворчих місіях в Ліберії, Анголі, Сьєрра-Леоне, Конго та інші. Місії проходили під егідою ООН, ОБСЕ та інших регіональних організацій.