Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відзначають День партизанської слави

У Харкові відзначають День партизанської слави

Відбулося урочисте покладання квітів до пам'ятника партизанам і підпільникам Харківщини, який розташований на вул. Артема, на честь Дня партизанської слави. У ньому взяли участь голова Харківської міської організації ветеранів України Микола Касьяненко, голова Харківської обласної організації партизанів і підпільників Великої Вітчизняної війни В'ячеслав Масловський, партизани і підпільники Харківщини, учні загальноосвітньої школи №36, учні спеціалізованої гімназії ім. Короленка. На урочистій церемонії грав духовий оркестр Харківського національного університету цивільної оборони.

Микола Касьяненко привітав усіх зі святом і подякував облдержадміністрації за підтримку у проведенні урочистого заходу: «Сьогодні ми святкуємо головну для нас подію – День партизанської слави. Війна була жахлива для всіх, кого вона торкнулася, і Велика Перемога – це наша спільна заслуга, адже її наближав весь народ, і старий, і малий, всі, хто повстав проти німецько-фашистських загарбників. Хочу від усієї душі подякувати вам, партизани, за ваше велике діло, за ваш внесок у Перемогу над німецько-фашистськими загарбниками».

«Велика Вітчизняна війна - страшне протиборство не просто двох держав, а двох різних політичних країв двох різних ідеологій. Величезну роль у цій війні і в нашій Великій Перемозі зіграли партизани. Вони йшли битися з ворогом за велінням серця, створювали партизанські загони і партизанські бригади. Кожен день, кожну годину вони боролися за Перемогу. Я був зв'язковим у партизанському загоні. Пам'ятаю, як уперше побачив, як німці розстрілюють наших людей. Пам'ятаю, що зрозумів: якщо людина впала на груди, значить, вона тільки поранена, якщо впала на спину – значить, вона більше ніколи не встане. Я пам'ятаю все це і ніколи не забуду», – заявив В'ячеслав Масловський.

Також він запросив школярів вступати в організацію, відзначивши тим самим, що вони хочуть продовжити традиції великого народу.