Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Обласна дитяча клінічна лікарня отримала надсучасне медичне обладнання

Обласна дитяча клінічна лікарня отримала надсучасне медичне обладнання

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, комунальному закладу охорони здоров’я Харківська обласна дитяча клінічна лікарня №1, який забезпечує хірургічну допомогу дитячому населенню Харківської області та м. Харкова, доктором, професором Вольфом Михаелем Піпером було подаровано найсучасніше обладнання для проведення лапароскопічних оперативних втручань. Даний захід став можливим завдяки підтримці Харківської облдержадміністрації, ХГО «Союз Чорнобиль» та методичного освітнього центру «Дортмунд».

За словами Ігоря Шурми, отримане обладнання – модель генератора фірми "Етікон" для лапароскопічних оперативних втручань. Завдяки цьому генератору з комплектуючими та насадками можливо проведення найскладніших оперативних втручань. Він використовується під час відкритих або загальних лапароскопічних операцій для розсічення і термокоагуляції судин діаметром вище 5 мм з надійною зупинкою кровотечі – саме скальпель коагулює судини, – а також для розсічення, захвату та висічення тканин.

Крім того, він виробляє потужність для приведення в дію ультразвукових хірургічних інструментів HARMONIC, призначених для надрізів м’яких тканин, для контролю кровотечі та мінімального термічного ушкодження.

Довідка: Щороку в Харківській обласній дитячій клінічній лікарні №1 проводиться близько 7000 оперативних втручань.

Теги