Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В 2013 році Харківська область отримала від держави на капітальний ремонт об'єктів охорони здоров'я 19,5 млн. грн.

В 2013 році Харківська область отримала від держави на капітальний ремонт об'єктів охорони здоров'я 19,5 млн. грн.

Про це повідомив під час Інтернет-конференції заступник голови Харківської ОДА Ігор Шурма. За його словами, матеріально-технічна база медичних установ десятками років потребувала уваги. Лише за останні три роки з державного бюджету вдалося залучити понад 240 млн. грн. на придбання медичного обладнання. Також кожного року виділяються кошти на проведення капітальних ремонтів.

«В цьому році з державного бюджету передбачені видатки в обсязі 19,5 млн. грн. на проведення капітальних робіт, 5 млн. грн. передбачені для Обласного госпіталю інвалідів. Це - завершення ремонту внутрішніх приміщень, утеплення фасаду і зміна покрівлі. Виконані роботи сьогодні профінансовані на суму 4,5 млн. грн. і цей заклад буде до кінця року зроблений на 100% від даху до фундаменту, зовні та всередині. Мені здається, цей заклад буде зразковим, і я вважаю, що ми дуже вірно ухвалили щодо нього рішення, оскільки там проходять лікування інваліди, учасники Другої Світової війни і учасники бойових дій. Другий об’єкт, куди з державного бюджету виділені кошти, це є Обласний спеціалізований диспансер радіаційного захисту, туди виділено 4 млн. грн. Вони підуть на приймальне відділення, де буде змінено абсолютний алгоритм прийому пацієнтів, ще більше 1 млн. грн. ми виділяємо для того, щоб ремонт на першому поверсі був завершений, і ми до нього більше не поверталися. Крім того, ми ще 1 млн. грн. виділили з обласного бюджету для того, щоб повністю поміняти вікна, утеплити будівлю поліклініки», - повідомив Ігор Шурма.

Також він зазначив, що з обласного бюджету виділено 3 млн. грн. на проведення ремонту операційних блоків Обласної дитячої клінічної лікарні і виділяється 7 млн. грн. державних коштів на продовження будівництва установи у м. Дергачах. 

«На сьогоднішній день ухвалено рішення про розміщення там Обласної установи відновного лікування, цілодобового стаціонарного терапевтичного відділення Дергачівської центральної районної лікарні, а також будуть виділені приміщення для Харківського обласного лабораторного центру держсанепідслужби. В стаціонарі, де на сьогоднішній день в Дергачах знаходиться пологове відділення, хірургічне відділення і терапія, вивільнення терапевтичних ліжок дасть можливість зробити абсолютно комфортними і умови перебування тих людей, які проходять лікування в хірургічному відділенні, і тих жінок, які будуть народжувати у Дергачах», - сказав він.

Теги