Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Участь у роботі координаційної наради керівників правоохоронних органів регіону дозволяє ХОДА розуміти весь спектр проблемних питань у зрізі забезпечення законності та правопорядку

Участь у роботі координаційної наради керівників правоохоронних органів регіону дозволяє ХОДА розуміти весь спектр проблемних питань у зрізі забезпечення законності та правопорядку

Сьогодні в прокуратурі Харківської області під керівництвом прокурора області Геннадія Тюріна було проведено координаційну нараду керівників правоохоронних органів регіону, на якій було заслухано доповідь про стан виконання законодавства України по боротьбі з злочинністю і корупцією в Харківській області, а також розглянуто ряд проблемних питань порядку денного. У засіданні взяв участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Олег Анпілогов. Він зазначив, що Харківська обласна державна адміністрація надає таким нарадам особливе значення. Він поінформував керівників усіх правоохоронних органів Харківської області про дії на виконання Указу Президента України № 307 про взаємодію з правоохоронними органами та ту роботу, яка проводиться ХОДА спільно з провідними українськими ВНЗ, такими, як Національна юридична академія, університет внутрішніх справ, академія правових наук України з вироблення більш ефективних форм взаємодії.

«З точки зору Харківської облдержадміністрації ми розглядаємо роботу координаційної наради як одну з важливих форм взаємодії територіальних органів влади з правоохоронними органами. Така робота проводиться завжди і допомагає нам у виробленні тих управлінських рішень і програмних завдань у питанні виконання однієї з функцій, які покладені на органи влади – це забезпечення законності та правопорядку, захист прав громадян та інтересів держави. Виконати таку роботу самостійно, без ефективної взаємодії з правоохоронними органами, неможливо», – підкреслив заступник губернатора.

Олег Анпілогов заявив, що на цій роботі останнім часом робиться акцент у зв'язку з тим, що 24 травня 2013 року Президентом України Віктором Януковичем було видано Указ № 307, в якому він поставив завдання перед місцевими органами влади забезпечити належну взаємодію з органами прокуратури та іншими правоохоронними органами.

За його словами, участь у роботі координаційної наради дозволяє Харківській облдержадміністрації не тільки розуміти весь спектр проблемних питань у зрізі забезпечення законності та правопорядку, але робити і якийсь аналіз глибинних процесів.

«Найголовніше, на наш погляд, розуміння того, як і які додаткові спільні дії виробляються правоохоронцями для вирішення цих проблем. А проблеми в регіоні є, незважаючи на те, що зроблено дуже багато роботи, і завдяки діяльності правоохоронців сьогодні в Харківському регіоні панує якась стабільність, що є основою для реалізації всіх республіканських і регіональних програм в економічній і соціальній сферах», – зазначив Олег Анпілогов.