Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Сахновщинський район прийняв естафету пам'яті «Слава визволителям України»

Сахновщинський район прийняв естафету пам'яті «Слава визволителям України»

На виконання завдання Президента України про збереження традиції шанобливого ставлення до ветеранів Великої Вітчизняної війни і пам'яті про Велику Перемогу на Харківщині завершує свою ходу Всеукраїнська естафета пам'яті «Слава визволителям України». Сьогодні Сахновщинський район прийняв естафету від Кегичівщини. На кордоні районів відбулася урочиста церемонія передачі капсули із землею та копії Прапора Перемоги.

В урочистому мітингу взяли участь заступник голови Сахновщинської РДА Володимир Болюк, заступник голови Кегичівської РДА Андрій Мужевський, заступник голови Ради Харківської обласної організації ветеранів України Юрій Бабайлов, ветерани Великої Вітчизняної війни, інші почесні гості та молодь району.

«Ця естафета почалася в грудні 2012 року у Луганській області, а 1 лютого продовжилася в Харківській, у Борівському районі, який першим у нашому регіоні був звільнений від німецько-фашистських загарбників. Мета естафети - ще раз нагадати нашій молоді, школярам про ті страшні і героїчні події 1941-1945 років. Про тих, хто не повернувся з полів битв Великої Вітчизняної війни», - сказав Юрій Бабайлов.

Заступник голови ради Харківської обласної організації ветеранів України, звертаючись до присутніх, підкреслив, що проведення Всеукраїнської естафети пам'яті «Слава визволителям України» досягло своєї мети - увічнення пам'яті про ветеранів - учасників Великої Вітчизняної війни і для патріотичного виховання молодого покоління. Він закликав молодь брати активну участь у пошуковій роботі - адже на території Харківщини поховано 210 тисяч радянських солдатів і більшість з них все ще залишаються безіменними.

Сьогодні ж ветеранська організація Сахновщинського району передала символи естафети на Зачепилівщину. Тож урочисту ходу Всеукраїнської естафети пам'яті «Слава визволителям України» територією Харківщини завершено.

Довідка. У роки Великої Вітчизняної війни 12 тисяч сахновщан пішли на фронт, в рідні будинки повернулося лише 6 тисяч. Більше 5 тисяч жителів Сахновщинського району були нагороджені орденами і медалями в роки ВВВ. 9 жителів району за ратний подвиг були удостоєні звання Героя Радянського Союзу.