Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

«Печенізьке поле» вітає тисячі гостей

«Печенізьке поле» вітає тисячі гостей

На мальовничому березі Печенізького водосховища розвернувся етнофестиваль «Печенізьке поле-2013». Тисячі харків'ян і жителів області зібралися тут сьогодні, щоб відвідати майстер-класи, почути виступи найкращих фольклорних колективів регіону, сфотографуватися на тлі декорацій в стилі українського села та предметів побуту, а також забрати з собою унікальні сувеніри. На лотках і в подвір'ях «Печенізького поля» можна придбати майстерно виконані з бісеру скульптури та прикраси, шкури і хутра, солом'яні капелюхи і постоли, твори з дерева і глини, предмети побуту, іграшки, вишиті сорочки і рушники, картини, ляльки -мотанки, обереги, пейзажі на бересті і навіть отримати від коваля сувенірну монету із зображенням за своїм вибором.

На самому початку фестивальної галявини розгорнулася «Музична застава», зі сцени якої радують глядачів найкращі вокальні та інструментальні колективи всіх 27 районів Харківської області. Також триває конкурс на найкращу національну сукню.

Гості свята можуть відвідати контактний зоопарк, прицільно вистрілити в мішень з лука чи арбалета, виліпити фігурку з глини, відвідати виставку книг Харківської обласної бібліотеки для дітей, а також сфотографуватися на пам'ять.

Також при великому скупченні глядачів та вболівальників на «Печенізькому полі» відбувся запис програми «Караоке на фестивалі» з ведучим Ігорем Кондратюком. Ефір програми відбудеться 22 вересня на каналі СТБ.

На пологих схилах фестивалю розташувалися солом'яні ляльки, представлені на конкурс печенізького оберега кожним районом області. Наприкінці святкування з представлених оберегів буде обраний один – переможець.