Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Валентина Арбузова зустрілася з керівниками підприємств Харківщини

Валентина Арбузова зустрілася з керівниками підприємств Харківщини

Сьогодні президент ВГО «Асоціація платників податків України» Валентина Арбузова та заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юрій Сапронов провели робочу зустріч з керівниками підприємств Харківської області, які приносять левову частку доходів до бюджету області - до 40% всіх надходжень. У ній також взяли участь керівники Головного управління Міністерства доходів і зборів України в Харківській області, Головного управління МВС України в Харківській області, Головного управління МНС України в Харківській області, прокуратури Харківської області.

Говорячи про роль громадських організацій у побудові правового суспільства в нашій країні, Юрій Сапронов зазначив, що ефективний діалог бізнесу і влади сьогодні можна побудувати лише за участі таких високоорганізованих і висококваліфікованих громадських організацій.

«Проведення подібних заходів стало вже доброю традицією для нашого регіону. Як свідчить практика, дуже часто питання, які не залежать від необхідності внесення змін до законодавства, оперативно вирішуються протягом одного-двох днів після проведення таких зустрічей» , - сказав Юрій Сапронов.

У своєму вступному слові Валентина Арбузова зазначила, що для місцевих органів влади дуже важливо заслужити довіру бізнесу. Тоді можна буде говорити про проблеми і знаходити якісь рішення.

«Всі питання, які тут прозвучать, будуть нами систематизовані. Ті з них, які мають місце в цілому в економіці країни, не тільки в одному регіоні, будуть оброблятися і потім виноситися чи то у виконавчі органи влади, чи то в законодавчі. Ті питання, які стосуються законодавчої бази - їх відразу не вирішити. Але ми цим займаємося», - сказала Валентина Арбузова.

Учасники наради обговорили проблемні питання проведення перевірок на підприємствах, вплив неповернення платежів з ПДВ на фінансові результати підприємств, особливості оподаткування сільськогосподарських підприємств.

«Мені здається, розмова вийшла досить змістовною і відкритою. Може бути, це і неприємні речі для нас, як представників виконавчої влади на місцях, але факти, про які говорили керівники підприємств, існують. Звичайно, без вашого особистого авторитету, без авторитету Асоціації, ми їх не вирішимо. Спасибі за зустріч і плідну бесіду» , - підбив підсумки зустрічі Юрій Сапронов.