Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У грудні 2014 року в оновленій Харківській філармонії буде дано перший концерт

У грудні 2014 року в оновленій Харківській філармонії буде дано перший концерт

У ході зустрічі з головою Харківської облдержадміністрації Михайлом Добкіним Генеральний консул Федеративної Республіки Німеччина в Донецьку Детлеф Вольтер розповів про співпрацю з Харківською обласною філармонією і відзначив, що завдяки спільним німецько-українським зусиллям у листопаді в Харкові відбудеться концерт пам'яті відомого німецького диригента Курта Зандерлінга.

«Для нас велика радість, що диригувати на цьому концерті погодився старший син композитора - Томас Зандерлінг. Саме такі заходи - одна з підстав для нас проводити тижні Німеччини в Україні і, в тому числі, в Харкові», - підкреслив Детлеф Вольтер.

Михайло Добкін зазначив, що в даний час продовжується будівництво фактично нової філармонії, яке буде завершено в листопаді 2014 року, а в грудні там буде дано перший концерт.

«В органному залі філармонії буде встановлений орган, який виготовлений в майстерні пана Шуке - одного з визнаних у світі майстрів з виробництва органів. Акустику нам теж допомагають робити німецькі фахівці. І музика, яка звучатиме в залах нашої філармонії, буде чутна не тільки нашим глядачам, а й, сподіваюся, потрапить в серця тих, хто брав участь у створенні нового храму для наших прекрасних виконавців», - сказав голова ХОДА.