Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Первомайський район прийняв Всеукраїнську естафету пам'яті «Слава визволителям України»

Первомайський район прийняв Всеукраїнську естафету пам'яті «Слава визволителям України»

На виконання завдання Президента України про збереження традиції шанобливого ставлення до ветеранів Великої Вітчизняної війни і пам'яті про Велику Перемогу на Харківщині триває Всеукраїнська естафета пам'яті «Слава визволителям України». Сьогодні Прапор Перемоги і гільзу із землею з братських могил загиблих воїнів - визволителів Харківщини прийняли від своїх колег з Лозівського району представники ветеранської організації Первомайського району. У заході взяли участь заступник директора Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА Лариса Козлова, заступник голови Ради Харківської обласної організації ветеранів України Юрій Бабайлов, заступник голови Первомайської РДА Віктор Засуха, Первомайський міський голова Сергій Теплицький, голова Первомайської районної ради ветеранів Леонід Шваб, голова ветеранської організації Лозівського району Олена Столяренко, ветерани.

За словами Юрія Бабайлова, естафета пам'яті «Слава визволителям України» проходить під патронатом Президента України, згідно з його указом і за рішенням VI з'їзду Ради ветеранів України.

«Сьогодні ми прибули до Первомайського району на черговий етап, де Лозівський район передає символ естафети - Прапор Перемоги і гільзу із землею з братських могил. Завтра Первомайський район передасть символи естафети Нововодолазькому району. Завершиться естафета 19 вересня у Зачепилівському районі - це останній район області, який був звільнений від фашистських загарбників», - розповів Юрій Бабайлов.

Довідка. Всеукраїнська естафета пам'яті «Слава визволителям України» розпочалася в грудні 2012 року - через 70 років після того, як були звільнені перші населені пункти в Луганській області. Офіційний старт їй був даний 14 лютого у Луганську, у день визволення міста. Вона завершиться 28 жовтня 2013 року на західному кордоні України, на території Закарпаття. Там символи Перемоги передадуть в суміжні держави.

На Харківщині Всеукраїнська естафета стартувала 1 лютого 2013 року в Борівському районі і триватиме до 19 вересня - дня остаточного визволення Харківської області. У проведенні естафети беруть участь члени 43 міських і районних ветеранських організацій, 1456 первинних ветеранських організацій Харківської області.