Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До 1 листопада в усіх районах та містах обласного значення Харківської області відкриються центри надання адміністративних послуг (доповнено)

До 1 листопада в усіх районах та містах обласного значення Харківської області відкриються центри надання адміністративних послуг (доповнено)

Про це сьогодні в ході робочої поїздки до Лозівського району повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. Під час поїздки він відвідав центр надання адміністративних послуг при Лозівській районній державній адміністрації. Цей центр офіційно відкрився 16 серпня 2013 року. У ньому працює 2 адміністратори, які надають адміністративні послуги, і 1 державний адміністратор, який є посередником у питанні видачі дозвільних документів. За час роботи центру до них звернулося 38 осіб.  

«Тут надається технічна послуга в отриманні тих чи інших документів, відсікаючи людей від безпосередніх виконавців. Таким чином виключається корупційна складова. Ми змінюємо формат роботи і тих людей, які приходять за документами, і тих служб, які їх надають. Люди не будуть стояти в чергах, вони зможуть прийти, віддати документи і отримати довідку, яка їх цікавить», – підкреслив Євген Савін.

Також він зазначив, що в Лозівському районі в роботу з надання адміністративних послуг вже включена «Укрпошта», і крім центру надання адміністративних послуг в Лозовій консультацію можна отримати у відділенні зв'язку безпосередньо у своєму населеному пункті.

«Я вважаю, що це дуже серйозний крок з боку держави щодо спрощення отримання людьми різних документів і довідок», – додав заступник губернатора.

В даний час центр надає 45 адміністративних послуг, але надалі передбачається розширити їх кількість до 65. Після збільшення кількості послуг працівники центру очікують приходу 50-70 відвідувачів на день.

Теги