Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові вперше відкриваються нові сторінки історії Великої Вітчизняної війни

У Харкові вперше відкриваються нові сторінки історії Великої Вітчизняної війни

Про це сьогодні на урочистому відкритті фотовиставки «Від забуття до визнання подвигу: 70 років шляху», присвяченої вкладу казахського народу у визволення Харкова та області в роки Великої Вітчизняної війни розповів радник Посла республіки Казахстан в Україні Аргин Оспанов. Від імені посольства республіки Казахстан він подякував усім організаторам виставки і підкреслив, що дуже радий, що в Харкові вперше відкриваються нові сторінки історії Великої Вітчизняної війни.

«Сьогодні завдяки фотографіям, архівним матеріалам та розповідям очевидців наше покоління має можливість ще раз згадати великий подвиг простих людей, що захистили свою Батьківщину і перемогли фашизм. Їх подвиг не забутий і ніколи не буде забутий», - звернувся до присутніх радник посла республіки Казахстан в Україні.

Він також передав слова Президента Республіки Казахстан Нурсултана Назарбаева: «Ми розуміємо, що наш світ неймовірно крихкий і жахливо вразливий. Ми розуміємо, що нашій цивілізації необхідне єднання. Ми були, є і будемо єдині з усіма народами в справі збереження істини про нашу спільну Велику Перемогу, яка дісталася нам ціною страждань, жертв і поневірянь».