Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відкрилася фотовиставка «Від забуття до визнання подвигу: 70 років шляху»

Відкрилася фотовиставка «Від забуття до визнання подвигу: 70 років шляху»

Сьогодні у виставковій залі Центральної наукової бібліотеки Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна відбулося урочисте відкриття фотовиставки «Від забуття до визнання подвигу: 70 років шляху». Виставка присвячена вкладу казахського народу у визволення Харкова та області в роки Великої Вітчизняної війни. Заступник директора Департаменту масових комунікацій - начальник управління внутрішньої політики ХОДА Ольга Дутова подякувала організаторам виставки за серйозну роботу і вручила фотоальбом, в якому зібрані знімки всіх пам'ятників і обелісків Харківщини.

«За три роки підготовки виставки ви здійснили дуже важливу, серйозну і кропітку роботу. Спасибі вам за ту пам'ять, яка завдяки вашим зусиллям буде збережена і передана майбутнім поколінням. Це дуже важливо для всіх нас», - зазначила Ольга Дутова.

Генеральний консул Російської Федерації в Харкові Сергій Семенов, звертаючись до присутніх, запропонував подібні заходи зробити регулярними.

«Такі заходи треба проводити регулярно, адже дуже багато героїв війни, на жаль, забуті. А вони гідні того, щоб про них знали, щоб шанували їх пам'ять, щоб розповіді про їхні подвиги передавали з уст в уста», - зазначив Сергій Семенов.

На виставці вперше були представлені унікальні архівні документи воєнних років, фотографії, спогади про воїнів рідних, близьких та очевидців подій, рідкісні документи, що розповідають про мужність і героїзм українських жінок, які рятували ціною свого життя воїнів Казахстану. У боях за Харків і область брали участі до 50000 казахів. Протягом трьох років архівні документи збирала пошукова група ХГНОК «Бірлік».

Фотовиставка працюватиме протягом місяця. Вхід на виставку - вільний.