Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині є потреба в модернізації учбових закладів

На Харківщині є потреба в модернізації учбових закладів

Як зазначив сьогодні в ході прес-туру представників ЗМІ до Нововодолазького району області заступник голови РДА Олег Кузьоменський, в районі дуже гостро стоїть питання отримання освіти дітьми. За його словами, мережа загальноосвітніх закладів району складається з 23 навчальних закладів. Але, на жаль, далеко не всі школи повнокомплектні. «В нашому районі питання модернізації освітньої мережі є актуальним. Є школи, в яких багато дітей і досвідчені педагоги. І ті, і інші мають досягнення. Поряд з тим є малокомплектні школи, які у такій же кількості отримують бюджетні кошти. Але, на жаль, таких досягнень не демонструють. Тому на даний момент ми не бачимо перспективи розвитку таких закладів», - сказав він.

Він додав, що з початку цього навчального року в райони фактично перестали функціонувати два загально-освітніх навчальних заклади: Парасковіївська ЗОШ I – II ступенів та Знам'янська ЗОШ I – II ступенів. За ініціативою батьків діти з цих шкіл перейшли до навчальних закладів у сусідніх населених пунктах.

«На даний момент існує потреба модернізації трьох навчальних закладів району. Гостро це питання стоїть саме на території Старовірівської сільської ради. На її території знаходиться чотири навчальні заклади, два з яких - малокомплектні школи. Тут є і технічна можливість перевести дітей до інших двох закладів, і можливість організації підвозу учнів та вчителів автобусом», - підкреслив Олег Кузьоменський.

Довідка. На території Харківської області працює 846 загальноосвітніх навчальних заклади. В них навчається 213,5 тис. учнів. 22,7 тис. з них – першокласники. Усі учні в повному обсязі забезпечені підручниками. Крім цього, 310 шкільних автобусів забезпечують підвезення дітей до навчальних закладів.