Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині продовжується впровадження інновацій в освітній галузі

На Харківщині продовжується впровадження інновацій в освітній галузі

У 2013/2014 навчальному році нововведеннями стало запровадження нових Державних стандартів в основній школі, національної системи рейтингового оцінювання навчальних закладів, проведення моніторингових досліджень якості загальної середньої освіти. Крім того, продовжується впровадження Державного стандарту початкової освіти. Про ці та інші питання йшла мова на нараді керівників навчальних закладів Лозівського району, яка відбулася 10 вересня.

За інформацією Департаменту науки і освіти ХОДА, в ході наради було зазначено, що всі діти шкільного віку Лозівського району охоплені загальною середньою освітою, на 100% забезпечено потребу в підвезенні до навчальних закладів, організовано харчування учнів загальноосвітніх та вихованців дошкільних навчальних закладів. Матеріально-технічне забезпечення шкіл відповідає нормативам, що підтверджено актами готовності навчальних закладів до нового навчального року.

Крім того, в ході наради було ухвалено рішення про проведення засідань педагогічних колективів з питань впровадження інновацій в освітню діяльність навчальних закладів. Зокрема, таке засідання відбулося 11 вересня в Петрівському навчально-виховному комплексі Лозівської районної ради. На нараді проаналізовано ефективність запровадження Державного стандарту початкової освіти, на підставі аналізу результативності участі учнів НВК в інтелектуальних, спортивних, творчих змаганнях у 2012/2013 навчальному році визначено пріоритетні завдання на наступний навчальний період. Враховуючи, що 2013 рік оголошено Роком дитячої творчості, всі 12 вихованців дошкільного підрозділу та 36 учнів школи будуть залучені до участі у змаганнях і конкурсах різного рівня.

Теги