Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Одним з пріоритетів Харківської області є будівництво спортивних майданчиків і культивування здорового способу життя

Одним з пріоритетів Харківської області є будівництво спортивних майданчиків і культивування здорового способу життя

Одним з пріоритетних напрямків реалізації соціальних ініціатив Президента України є розвиток дитячо-юнацького спорту, популяризація здорового способу життя і всебічний розвиток кожної дитини. За час роботи поточного керівництва ХОДА був зроблений дуже серйозний ривок у питанні будівництва в районах області майданчиків з синтетичним покриттям, які дають можливість займатися і футболом, і гандболом, і волейболом, і баскетболом. Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін.

Завдяки місцевим органам влади та ініціативі небайдужих людей ця робота триває. Найближчим часом буде відкрито новий майданчик в Орільській школі Лозівського району, а в Хорошево закінчується будівництво спеціалізованого майданчика для баскетболу. Також в числі пріоритетів – культивування здорового способу життя.

«Практично всі спортивні майданчики у школах приведені в порядок. Вони відповідають всім нормативам, діти можуть там займатися різними видами спорту. Але для того, щоб дитина займалася фізичною культурою, їй потрібно це прищеплювати. Тут важлива роль сім'ї. Батьки повинні подавати приклад своїм дітям. Хорошим прикладом є Борівський ФОК. Там парк, дитячі та спортивні майданчики. Дитина з віку немовляти бачить, як люди займаються фізичною культурою і спортом, і наступний її крок – самій прийти на цей майданчик», – заявив Євген Савін.

Теги