Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Барвінківський район прийняв Всеукраїнську естафету пам'яті «Слава визволителям України»

Барвінківський район прийняв Всеукраїнську естафету пам'яті «Слава визволителям України»

На виконання завдання Президента України щодо продовження традиції шанобливого ставлення до ветеранів Великої Вітчизняної війни і пам'яті про Велику Перемогу на Харківщині триває Всеукраїнська естафета пам'яті «Слава визволителям України». Сьогодні в області розпочався третій етап естфети. Прапор Перемоги та гільзу з землею з братських могил загиблих воїнів - визволителів Харківщини прийняли від своїх колег з Харківського району представники ветеранської організації Барвінківського району. В урочистій церемонії з нагоди 350-річчя заснування міста Барвінково та 70-річчя його визволення від фашистських загарбників взяли участь керівники району та міста, обласної державної адміністрації, учасники бойових дій, школярі та молодь міста.

Як сказав у своєму виступі заступник голови Ради Харківської обласної організації ветеранів України Юрій Бабайлов, проведення Всеукраїнської естафети пам'яті «Слава визволителям України» має велике значення як для вшанування пам'яті про ветеранів – учасників Великої Вітчизняної війни, так і для патріотичного виховання молодого покоління.

«Мета естафети - ще раз нагадати нашій молоді, школярам про ті страшні та героїчні події 1941-1945 років. Про тих, хто не повернувся з полів битв Великої Вітчизняної війни. Діти, які сьогодні тут присутні, вже через 40 років самі будуть приймати естафету пам'яті. І вони сміливо зможуть сказати вже своїм нащадкам: “Ми бачили ветеранів, які брали участь у визволенні нашого міста, нашої країни від фашистів”», - сказав Юрій Бабайлов.

Вже завтра Всеукраїнську естафету пам'яті «Слава визволителям України» прийме Близнюківський район.

Довідка. Всеукраїнська естафета пам'яті «Слава визволителям України» почалася в грудні 2012 року – через 70 років після того, як були звільнені перші населені пункти в Луганській області. Офіційний старт їй був даний 14 лютого у Луганську, у день визволення міста. Вона завершиться 28 жовтня 2013 року на західному кордоні України, на території Закарпаття. Там символи Перемоги передадуть у суміжні держави.

На Харківщині Всеукраїнська естафета стартувала 1 лютого 2013 року в Борівському районі і триватиме до 19 вересня - дня остаточного визволення Харківської області. У проведенні естафети беруть участь члени 43 міських і районних ветеранських організацій, 1456 первинних ветеранських організацій Харківської області.