Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область серед лідерів із збору врожаю зернових культур

Харківська область серед лідерів із збору врожаю зернових культур

Про це в ході засідання колегії Харківської облдержадміністрації розповів заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. За його словами, валовий збір ранніх зернових культур за всіма категоріями господарств склав у поточному році 2642,4 тис. тонн у бункерній вазі. Це четвертий результат за всю історію області. «Порівняно з минулим роком виробництво зерна ранніх зернових і зернобобових культур збільшилося більш ніж у півтора рази. В Україні попереду нас з валового збору ранніх зернових і зернобобових культур тільки Одеська область , де намолочено 2780 тис. тонн або на 6,2% більше. Але треба врахувати, що в цій - найбільшій за територією області України - площа збирання ранніх зернових і зернобобових була на 40% більше, ніж в нашій області. А що стосується озимої пшениці та ярого ячменю, то по валовому збору цих культур аграрії Харківщини першість не поступилися нікому», - повідомив Юрій Сапронов.

Також він зазначив, що область має вагомі передумови зберегти лідерські позиції і по завершенню збирання пізніх зернових культур.

«Це 322,6 тис. гектарів кукурудзи та 23,7 тис. гектарів круп'яних культур. При забезпеченні організованого проведення їх збирання маємо вагомі передумови довести валовий збір зерна в поточному році в цілому по області до рівня близько 4 млн. тонн у вазі після доробки, перевищивши рекордний показник 2008 року, коли було вироблено 3797 тис. тонн зерна», - сказав він.