Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина очікує надходження 70 нових автомобілів екстреної медичної допомоги

Харківщина очікує надходження 70 нових автомобілів екстреної медичної допомоги

«Повне оновлення санітарного транспорту служби екстреної медичної допомоги області передбачає придбання 185 санітарних автомобілів всіх класів, на що необхідно 120,5 млн. грн. Очікуємо, що вже в поточному році до області надійдуть 70 нових автомобілів по квоті Кабінету Міністрів України на загальну суму 60 млн.грн.», - повідомив під час засідання колегії облдержадміністрації заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

Він також зазначив, що часткове вирішення питання забезпечення служби санітарним транспортом відповідно до розпорядження голови обласної державної адміністрації від 27 червня 2013 року №236 «Про заходи з реалізації у Харківській області Закону України «Про екстрену медичну допомогу» можливо і за рахунок придбання санітарних автомобілів за кошти місцевих бюджетів.

За інформацією Ігоря Шурми, у 2014 році планується придбання чотирьох санітарних автомобілів у Красноградському районі; по два автомобілі – у Балаклійському, Близнюківському, а також низка районів планує придбати по одному автомобілю.