Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Модернізація мережі навчальних закладів у сільській місцевості дозволить дітям отримувати якіснішу освіту

Модернізація мережі навчальних закладів у сільській місцевості дозволить дітям отримувати якіснішу освіту

Таку думку висловив в ході засідання колегії ХОДА голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Складні рішення здатні ухвалювати тільки сильні люди. Набагато легше бути популістом і намагатися сподобатися всім, і при цьому свідомо робити те, що приносить шкоду. Якщо така шкода наноситься дітям - то такі дії необхідно засуджувати і припиняти. Я кажу про оптимізацію мережі навчальних закладів у сільській місцевості. Сьогодні були наведені дані, які можуть здатися зовсім неправильними. Що означає для дитини індивідуальне заняття? Якщо цим займаються репетитори на платній основі - це одне, а якщо хімію, фізику і ще ряд гуманітарних дисциплін викладає один і той же вчитель, то чи зможемо ми підготувати дитину, конкурентоспроможну в порівнянні з тими, хто займається в комплектній школі? За рідкісним винятком - ні», - підкреслив губернатор.

Михайло Добкін звернувся до голів РДА, щоб ті знаходили стимули для переконання педагогічного колективу школи, яка буде закриватися, і батьків.

«Потрібно показати переваги, показати турботу влади, якій територіальна громада довірила керувати, розповісти про безпеку переміщення до школи і зі школи. Коли люди бачитимуть, що питання вирішені на багато років вперед, можливо, вони не будуть такими категоричними. Жодні батьки не бажають зла своїй дитині і не хочуть, щоб його дитина отримала не зовсім якісну освіту», - сказав голова ОДА.

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін, на виконання регіональної дорожньої карти з модернізації мережі закладів, що фінансуються за рахунок місцевих бюджетів, у січні-серпні 2013 року органами місцевого самоврядування ухвалені рішення про виключення з мережі 36 навчальних закладів усіх типів і форм власності та проведена реорганізація 29 шкіл.

«При цьому звертаю вашу увагу на те, що приміщення шкіл нікому не передаються. Вони перебуватимуть в законсервованому стані до того часу, поки не виникне потреба їх поновлення у зв'язку з особливостями демографічної ситуації в регіоні», - запевнив він.