Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2013 році 15 загальноосвітніх навчальних закладів Харківської області реорганізуються в навчально-виховні комплекси

У 2013 році 15 загальноосвітніх навчальних закладів Харківської області реорганізуються в навчально-виховні комплекси

Як повідомив сьогодні в ході засідання колегії Харківської облдержадміністрації заступник голови ОДА Євген Савін, на виконання соціальних ініціатив Президента України щодо забезпечення рівного доступу дітей до дошкільної освіти за поточний період в області проведено аналіз актуальної наповнюваності дошкільних навчальних установ, досліджена потреба у створенні додаткових місць.

«З метою реалізації 100% охоплення дошкільною освітою в області реалізуються три основні напрями. Перше - відкриття нових дошкільних навчальних закладів. Так, в 2013 році заплановано відкриття 5 дитячих садків, в яких будуть функціонувати 29 груп для 515 дітей. Друге - створення нових груп дошкільної підготовки у функціонуючих дошкільних установах: зокрема, передбачено відкрити 49 додаткових груп (для 893 дітей), з них 22 - у м. Харкові. Третій напрям - реорганізація загальноосвітніх навчальних закладів у навчально-виховні комплекси. Згідно з оновленим планом відкриття дошкільних навчальних закладів у 2013 році 15 загальноосвітніх навчальних закладів реорганізуються в навчально-виховні комплекси (з них 1 - обласного підпорядкування), що дасть можливість відкрити 18 груп дошкільної підготовки для 285 дітей», - сказав Євген Савін.

Також він зазначив, що можливість відкрити дитячі садки на базі існуючих приміщень в області вже реалізована. На сьогодні, за словами віце-губернатора, існує необхідність будівництва нових дитячих садків, що вимагає великих капіталовкладень. Особлива потреба в отриманні дошкільної освіти існує сьогодні в с.Пересічне Дергачівського району, у м.Лозова, у м.Мерефа Харківського району.