Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Будівництво «Харків Арени» – один з найкращих прикладів державно-приватного партнерства

Будівництво «Харків Арени» – один з найкращих прикладів державно-приватного партнерства

Таку думку висловив в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Спортивна інфраструктура Харкова багатогранна, нам багато дісталося від СРСР, але багато було зроблено вже в роки незалежності України. Ми пишаємося плавальним басейном «Локомотив» і захоплюємося новим Палацом спорту ім. Кірпи, які стоять поряд і уособлюють один – радянську епоху, другий – епоху незалежної України. Скоро на карті нашого міста з'явиться новий спортивний палац-красень, і він буде знаходитися в такому місці, куди буде зручно дістатися і на метро, і на тролейбусі, і на маршрутному таксі, і на власній машині. Ця багатофункціональна арена буде служити вірою і правдою і під час Євробаскету, який ми будемо проводити у 2015 році, і в інші роки. Вона збере на своїх трибунах глядачів, які прийдуть подивитися волейбол, хокей, гандбол, баскетбол або концерт, тому що ця арена зможе трансформуватися в дуже цікавий концертний зал», – повідомив він.

Губернатор зазначив, що на прикладі будівництва цього об'єкта можна побачити абсолютно нормальне і правильне ставлення бізнесу до проблем того регіону, який дав йому путівку в життя. Президент футбольного клубу «Металіст» Сергій Курченко викупив стадіон «Металіст» і тим самим дав можливість фінансувати будівництво метро, філармонії, музею та інших регіональних проблем. Також він виявив громадянську позицію і вирішив інвестувати свої гроші в будівництво «Харків Арени», що знизить фінансове навантаження на державний і регіональний бюджети.

«Я вважаю, що кращого прикладу державно-приватного партнерства, напевно, не знайти. На таких прикладах ще в царській Росії будувалися кращі лікарні. За часи незалежності це один з найяскравіших прикладів, як можна об'єднуватися бізнесу, регіональній та державній владі для того, щоб вирішувати такі цікаві і важливі завдання», – заявив Михайло Добкін.