Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Україна може увійти до трійки держав - головних експортерів продуктів харчування

Україна може увійти до трійки держав - головних експортерів продуктів харчування

Про це сказав у програмі «Від влади до громади» в ефірі обласного радіо голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Колись Україна була державою, що диктувала моду в реалізації металу, трубопрокату за межі нашої держави. Потім ситуація змінилася. На сьогоднішній момент ми намагаємося зайняти свою нішу у виробництві продуктів харчування, зокрема, продажу за межі України зерна. Тут у нас хороші перспективи. Я думаю, що ми увійдемо до трійки держав - головних експортерів продуктів харчування», - сказав Михайло Добкін.

Також, за словами голови ХОДА, для Харківщини провідною галуззю в сфері інноваційних технологій повинні стати ІТ-технології.

«Є у нас особливі надії на ІТ-технології. Буквально наприкінці цього року буде введений в експлуатацію перший пусковий комплекс ІТ-парку. А наступного року він буде зданий повністю. Це дасть нам можливість промисловим способом «виробляти» продукцію у сфері високих технологій, і готувати вже і наших бізнесменів, і цілі галузі до того, що ми можемо бути серед гравців на ринку ІТ-індустрії», - додав Михайло Добкін.