Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Перший дзвоник у недільній школі

Перший дзвоник у недільній школі

8 вересня розпочався новий навчальний рік у Азербайджанському культурно-освітньому центрі «Достлуг». «Це для нас особливий день, бо ми вкотре відчиняємо двері для своїх маленьких дітей, - підкреслив голова Харківського обласного товариства азербайджансько-української дружби «Достлуг» Мурад Омаров. – Хоча поміж учнів є й дорослі азербайджанці. У цій школі ми вивчатимемо рідну історію, свою мову та здобутки своїх пращурів».

Також голова товариства висловив подяку керівництву області та міста за вагому підтримку, допомогу та впевненість у подальшій співпраці та реалізації нових проектів. Серед вже реалізованих — відкриття меморіальної дошки фотографу, кінематографісту, видавцю, родоначальнику азербайджанського кінематографа Олександру Мішону та видання і презентація книги «Олександр Мішон. Видавець. Фотограф. Кінематографіст» в рамках V Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень», який відбувся у м. Харкові в травні.

Довідка. Харківське обласне товариство азербайджансько-української дружби «Достлуг» - одне з численних і самобутніх національно-культурних об'єднань у Харківській області. Зареєстроване 19 листопада 1999 року Управлінням юстиції в Харківській області. Товариство об'єднує близько 1000 представників різних національностей.

Основними завданнями товариства «Достлуг» є об'єднання зусиль азербайджанців для відродження і збереження національно-культурних традицій, сприяння зміцненню культурно-економічних зв'язків між Україною та Азербайджаном, захист прав та інтересів азербайджанців, які проживають в Україні. За роки своєї діяльності Харківським обласним товариством азербайджансько-української дружби «Достлуг» реалізовано велику кількість соціальних, культурно-просвітницьких та благодійних проектів.