Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Великий Слобожанський ярмарок давно став доброю традицією Харківщини

Великий Слобожанський ярмарок давно став доброю традицією Харківщини

Про це сьогодні в ході урочистого відкриття ярмарку розповіла перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко. Вона також підкреслила, що цей день - завжди свято для сільських районів та районних центрів. «Сьогодні ми побачили буквально всі райони Харківської області та міста обласного значення, всі вони оформлені дуже цікаво, яскраво і святково. Крім того, ми бачимо навіть продукцію з Росії, сьогодні приїхали наші друзі з Курської області», - зазначила Олена Олешко.

Директор Департаменту агропромислового розвитку Харківської обласної державної адміністрації Віталій Панов розповів, що минулого року на Харківщині було проведено близько 7000 ярмарків і ця традиція буде збережена.

«Ми традиційно проводимо ярмарки в районах Харківської області, завдяки чому люди мають можливість купити продукцію безпосередньо у виробника за ціною на 20-30% нижче, ніж на ринку або в магазині. Сьогодні на Слобожанському ярмарку представлені виробники та переробники харчової продукції, а також райони представили продукцію, яка є їх візитною карткою. Я дуже радий бачити тут так багато людей і впевнений, що ярмарок дасть хороший результат за обсягом продажів», - сказав Віталій Панов.

На думку директора Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації Сергія Авершина, організація та проведення Слобожанського ярмарку - це дуже важлива подія з точки зору економіки.

«Кожен житель міста Харкова має можливість познайомитися з продукцією всіх районів області, зробити покупки, і це оптимізує торгівлю. А фермерські господарства, враховуючи, що сьогодні для них участь тут є абсолютно безкоштовною, отримують можливість вийти на нові ринки і знайти нових споживачів. Але, крім економічних показників, це красива і яскрава традиція, і щоосені ми з нетерпінням чекаємо проведення Великого Слобожанського ярмарку», - сказав Сергій Авершин.