Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Зривів автоперевезень у Харківській області допущено не буде

Зривів автоперевезень у Харківській області допущено не буде

Стан організації районними державними адміністраціями пасажирських перевезень на приміських автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі території районів, розглядався сьогодні на обласній селекторній нараді. За інформацією заступника голови Харківської ОДА Андрія Моченкова, зміни в організації автоперевезень пов'язані з набранням чинності 4 січня 2013 року нової редакції Закону України «Про автомобільний транспорт». Відповідно до закону, функції організатора перевезень приміських маршрутів, що не виходять за межі території району, покладені на районні державні адміністрації.

«Там, де це питання не до кінця зрозуміле, необхідно цю ситуацію виправляти. Зривів автоперевезень в Харківській області допущено не буде. Для нас це питання одне з головних. Я нагадую головам районних адміністрацій про особисту відповідальність за організацію автоперевезень жителів області, їх безпеку, перевезення осіб пільгового контингенту, у тому числі людей з обмеженими можливостями. Це питання носить не тільки економічний характер для перевізників, а й соціальний для всіх нас», - сказав Андрій Моченков.

За словами заступника директора Департаменту інноваційного розвитку, промисловості та транспорту ХОДА Антона Новікова, робота автомобільного транспорту області у 2013 році характеризується подальшим зростанням обсягу перевезень. Всі населені пункти області, дороги до яких відповідають нормам, охоплені автобусним сполученням. За 7 місяців поточного року перевезено понад 76 млн. пасажирів на 774 маршрутах (237 - міських маршрутів, 386 - приміських, 151 - міжміський).