Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Цього року в Обласній дитячий лікарні №1 буде відкрито новий операційний блок

Цього року в Обласній дитячий лікарні №1 буде відкрито новий операційний блок

Про це повідомив сьогодні після відкриття відремонтованого Центру дитячої імунології на базі Обласної дитячої клінічної лікарні №1 заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. «Цього року з обласного бюджету було виділено 3 млн.грн. для проведення ремонтних робіт в операційному блоці та приведення його до європейських стандартів. Його планується відкрити до кінця року. Він буде повністю відремонтований та оснащений на європейському рівні», - підкреслив Ігор Шурма.

Також він зазначив, що за останні 1,5 роки в покращення матеріально-технічної бази лікарні було вкладено 1,5 млн.грн.

З обласного бюджету було виділено майже 300 тис. грн. на заміну 69 вікон у поліклінічному відділені. Також було залучено 1,2 млн.грн. позабюджетних коштів на проведення ремонтних робіт в Регіональному центрі дитячої імунології при лікарні, відділеннях реанімації та анестезіології, на трьох поверхах поліклінічного відділення.

«Адміністрація лікарні змінює не тільки зовнішній та внутрішній вигляд лікарні, але і філософію роботи установи. Діти потрапляють сюди в основному у стресовому стані, і в лікарні робиться все, щоб полегшити його. Тут створюються комфортні умови, стіни оздоблюються малюнками та картинами – все робиться для того, щоб дитина була спокійна і не боялася лікарів. І навіть ремонт операційного блоку передбачає елементи дизайну, які будуть привабливими для дітей», - підкреслив Ігор Шурма.