Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області відкриваються представництва найбільших світових компаній

У Харківській області відкриваються представництва найбільших світових компаній

Про це в ефірі програми «Ранковий ексклюзив » розповів заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин - начальник управління зовнішньоекономічних зв'язків та міжнародних відносин Харківської ОДА Денис Ткачов. За його словами, за останній рік кілька найбільших компаній світу відкрили дослідні центри в Харківській області. Ця робота проводиться в регіоні на виконання доручення Президента України щодо забезпечення реалізації інвестиційно-інноваційної політики.

«Корпорація «Samsung» заснувала в м. Харкові науково-дослідний центр, де передбачається створення близько 2 тис. робочих місць для наших IT-фахівців і інженерів. Це значний крок у реалізації того потенціалу, який у нас є. Компанія IBM відкрила своє представництво, а також цілий ряд компаній зі світовими іменами, які працюють в агросекторі, також зараз активно ведуть переговори про розширення свого бізнесу саме в Харківській області. Зокрема, одна з останніх зустрічей була з представниками компанії «Siberwood». Ця компанія є світовим лідером із заготівлі свинини. Вони хочуть розмістити цілий комплекс, починаючи від селекції, вирощування і закінчуючи випуском готової продукції», - повідомив Денис Ткачов.

Нагадаємо, що ще в 2011 році з ініціативи губернатора Михайла Добкіна були підготовлені і розіслані листи ста провідним транснаціональним компаніям світу в різних галузях з пропозицією розглянути можливість відкриття представництв на території області.