Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Одна з найкращих шкіл України - Обласна спеціалізована школа- інтернат «Обдарованість» в останні дні серпня приймає своїх нових учнів

Одна з найкращих шкіл України - Обласна спеціалізована школа- інтернат «Обдарованість» в останні дні серпня приймає своїх нових учнів

Сьогодні в ході прес-туру журналісти відвідали КП «Обласна спеціалізована школа- інтернат II - III ступенів «Обдарованість» Харківської обласної ради». У цій школі немає молодших класів, але сьогодні тут галасно і багатолюдно - це заселяються новачки - восьмикласники з усіх районів Харківської області. На наступні 4 роки школа стане їх другою домівкою. Саме тому, виконуючи завдання Президента України щодо модернізації освіти та належної підготовки до нового навчального року, тут було виконано значний обсяг робіт з матеріально - технічного оснащення.

«Тут не просто навчаються, а й живуть 270 дітей. Тому ми робимо все для того, щоб життя це було безпечним, комфортним, щоб воно їх розвивало, щоб їм тут подобалося. Цього року повністю відремонтовані і оснащені новими меблями навчальний та 2 спальні корпуси, їдальня. До послуг учнів 15 навчальних кабінетів, з них 2 комп'ютерні класи з підключенням до мережі Інтернет, 8 комплектів мультимедійного обладнання; сучасні спортивний та тренажерний зали; бібліотека, в якій понад 10 тисяч примірників тільки художньої літератури; слюсарна і механічна майстерні, працюють 11 гуртків та секцій» , - розповідає директор школи- інтернату «Обдарованість», кандидат педагогічних наук, доцент Лариса Карпова.

За її словами, школа має статус Всеукраїнського експериментального навчального закладу . У рамках цього експерименту педколективом була розроблена модель розвиваючого освітнього середовища для талановитої та обдарованої молоді сільських районів, яка на Міжнародній виставці в Києві «Сучасна освіта 2012» отримала золоту медаль. Ця модель сьогодні активно впроваджується в навчально -виховний процес.

«Тут навчаються лише обдаровані діти. Школа дуже затребувана. Щоб стати її учнем потрібно не тільки скласти іспити, а й подолати конкурс близько 5 осіб на місце. А ми, зі свого боку, намагаємося зробити все, щоб дітям було цікаво. У нас дуже сильний педагогичний колектив, і ми постійно модернізуємо матеріально - технічну базу. За рейтинговою оцінкою журналу «Фокус» школа увійшла до 50 кращих навчальних закладів України», - сказала Лариса Карпова.