Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині триває робота з оновлення містобудівної документації

На Харківщині триває робота з оновлення містобудівної документації

Харківською областю на 100% виконана робота з актуалізації наявної містобудівної документації, яка велася за результатами селекторної наради від 19 квітня 2013 року згідно з дорученням Кабінету Міністрів України. Про це повідомив у ході Обласної селекторної наради директор Департаменту містобудування та архітектури Михайло Рабінович. За його словами, більшість керівників районів організували цю роботу оперативно, і на сесіях місцевих органів влади вчасно були ухвалені відповідні рішення. Всього актуалізовано 1028 одиниць містобудівної документації.

«Сьогодні триває робота щодо забезпечення районів і міст оновленою містобудівною документацією. З урахуванням аналізу інвестиційної привабливості, Департаментом спільно з місцевими органами влади розроблені графіки фінансування першочергової документації, обсяг якого склав – 15,7 млн. грн., в тому числі 4,2 млн. грн. – з місцевих бюджетів. На 30 серпня на оновлення містобудівної документації освоєно 1млн. 804,9 тис. грн.», – зазначив Михайло Рабінович.

У той же час, у ряді випадків потрібне істотне коригування документації там, де відбулися зміни, або розробка там, де її не було. У зв'язку з тим, що відсутність необхідної містобудівної документації, відкоригованої з урахуванням реальної потреби районів, може найближчим часом призупинити інвестиційну діяльність і реалізацію всіх державних програм, необхідно терміново активізувати роботу з виділення коштів на оновлення першочергової документації, підкреслив директор Департаменту.