Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Одним з перспективних напрямів енергозбереження на Харківщині є переведення котлів на використання паливних брикетів та пелет

Одним з перспективних напрямів енергозбереження на Харківщині є переведення котлів на використання паливних брикетів та пелет

Про це йшла мова під час обговорення питання «Про стан впровадження енергозберігаючих технологій у Харківській області» в ході засідання профільної робочої групи «Модернізація інфраструктури та базових секторів» Харківського регіонального Комітету з економічних реформ. Згідно роботі, спрямованої на реалізацію завдань і доручень Президента про забезпечення енергетичної незалежності держави, одним з перспективних напрямів енергозбереження в регіоні є переведення котлів на використання паливних брикетів та пелет з відновлюваних видів сировини, зокрема відходів сільськогосподарського та деревообробного виробництва. Так,  у 2012 році на тверде паливо переведена 21 котельня області. На 2013 рік заплановано перевести на альтернативні види палива (пелети, брикети) 32 котельні об'єктів соціальної сфери.

Також високу пріоритетність серед програм впровадження альтернативних джерел енергії має використання тепла грунту як джерела низькопотенційного тепла для теплонасосних установок. 

На території Харківської області виконано велику кількість розробок у галузі вітроенергетики. Підприємством «Світ Вітру» налагоджено виробництво малих вітроустановок, орієнтованих на побутових споживачів (марки «Бджола», ВЕУ-075, ВЕУ-08 СВ-3.1/200, СВ-4.4/400, лінійка Flamingo Aero).

Перспективними також визнано використання установок на біомасі, плоских сонячних колекторів та енергії води – такий проект планується реалізувати на Печенізькому водосховищі.

Теги