Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

15 жовтня буде відкрито історичний Інтернет-портал «Україна Славетна»

15 жовтня буде відкрито історичний Інтернет-портал «Україна Славетна»

Про це повідомив сьогодні в ході відео-селектора з питань розвитку бібліотечної справи радник Президента України, народний депутат України IV, V, VI скликань, президент благодійного фонду «Схід-Захід разом» Володимир Зубанов. За його словами, мета створення Інтернет-порталу – збереження та популяризація правди про історію і культуру українського народу. На його сторінках буде представлена інформація, яка накопичилася в паперовому вигляді в бібліотеках країни. Першим завданням радник Президента бачить приведення цієї інформації в електронний вигляд.  

«Друге завдання – створення історії міст і сіл. Це дуже потрібна і благородна справа. Все менше людей залишається, які пам'ятають усі події та факти, так що це не тільки наш синівський і моральний обов'язок, це ознака цивілізованості нашої держави, оскільки в цьому Інтернет-порталі буде історія і культура України, яка створюється кожним з людей», – зазначив він.

Урочиста церемонія відкриття Інтернет-порталу відбудеться у Рівному, оскільки саме вони – автори ідеї, а до 1 жовтня буде вестися первинне наповнення порталу інформацією.

Також планується створення на базі бібліотек історичних українських клубів, підключення до наповнення порталу всіх бібліотек, музеїв, університетів, провідних краєзнавців та ентузіастів. Володимир Зубанов повідомив, що виділено 3 пілотних області – Рівненська, Кіровоградська та Сумська – які протягом 2 місяців відпрацюють систему створення клубів при бібліотеках та роботи з порталом.

«Харків живе кожен день, історія створюється кожен день, тому потрібні люди, які постійно будуть заповнювати портал, експертна група, яка буде відсівати матеріал, і багато іншого», – підкреслив радник Президента.