Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відкрилася виставка історичних картин «Україна Славетна»

Відкрилася виставка історичних картин «Україна Славетна»

Сьогодні в обласному центрі культури і мистецтв відбулося урочисте відкриття виставки історичних картин «Україна Славетна». Вона презентована Громадським об’єднанням «Україна Славетна», Департаментом культури і туризму Харьківської облдержадміністрації та Обласним центром культури і мистецтва в рамках всеукраїнського проекту «Україна: Історія великого народу». У заході взяли участь радник Президента України, народний депутат України ІV, V, VI скликань, президент благодійного фонду «Схід-Захід разом» Володимир Зубанов, заступник голови Харківської ОДА Євген Савін, Генеральний консул Російської Федерації в Харкові Сергій Семенов, заступник голови Рівненської облдержадміністрації Олексій Губанов.

«Президент України Віктор Янукович вважає, що сьогодні одне з головних завдань, яке стоїть перед суспільством – об’єднати Україну, бо ми всі розуміємо, що тільки спільними зусиллями всіх українців можна побудувати міцну, незалежну Україну з умовами життя, якими ми будемо пишатися. Нам необхідно знати свою історію, культуру українського народу. Знаючи багату історію нашої держави, нам буде легше сформувати спільну для усіх ідею. Декілька благодійних фондів створили загальнонаціональний проект – «Україна: Історія великого народу», мета якого і є пропагування історії культури українського народу. Сьогодні я хочу представити вам картини талановитого художника Артура Орльонова», – сказав Володимир Зубанов.

Євген Савін від імені голови ОДА Михайла Добкіна привітав усіх присутніх з такою визначною подією та подякував організаторам виставки.

«Сьогодні один із чудових днів для Харківщини, бо в нашому регіоні проводиться виставка «Україна Славетна». Ми пройшли один з непростих етапів у розвитку своєї незалежності, але сьогодні на Слобожанщині тенденція до знання і розуміння себе як українця зростає. Сьогодні кількість україномовних шкіл у 5 разів перевищує російськомовні», – сказав Євген Савін.

На виставці представлено 12 полотен талановитого українського художника Артура Орльонова, який у своїй творчості багато уваги приділяє славетним сторінкам історії українського народу, життю його знаменитих постатей, зокрема, видатних князів, гетьманів, воєначальників, священнослужителів. Червоною ниттю в багатьох картинах митця проходить безпосередній зв'язок мужності наших предків з притаманною нашому народові духовністю.

Довідка. Орльонов Артур Олегович – головний художник студії Українського батального мистецтва. Народився в м. Ташкенті у 1973 р. У 1992 р. закінчив Ташкентське художнє училище ім. П.П. Бенькова, у 1999 р. – Українську академію мистецтв, у 2003 р. – аспірантуру (батальне мистецтво). За свою діяльність нагороджений орденами: св. Володимира, Кирила та Мефодія, Нестора Літописця, почесною відзнакою орденом Геродота Галикорнаського.