Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У сувенірній лавці «Слобожанський сувенір» навчать виготовляти ляльок-берегинь

У сувенірній лавці «Слобожанський сувенір» навчать виготовляти ляльок-берегинь

29 серпня о 16:00 годині в Обласній сувенірній лавці «Слобожанський сувенір» відбудеться майстер-клас з виготовлення ляльок-берегинь: мініатюрних подорожниць і рукотворних янголів-охоронців. Майстер-клас проведе народна майстриня Наталя Горошко, яка на протязі багатьох років демонструє майстерність виготовлення різноманітних виробів з тканини – «ляльок-мотанок», «подорожниць», «ангелів», «берегинь» тощо.

Лялька-мотанка, або вузликова лялька – це старовинна народна лялька, що є символом родинного кола – оберегом в українській родині. Сьогодні мотанки – це переважно авторські роботи, що перетворилися в українські сувеніри.

Довідка. Обласна сувенірна лавка «Слобожанський сувенір» працює з 10.00 до 18.00 з пн.-пт. за адресою: Держпром (4 під’їзд, 1 поверх). В лавці представлена чимала колекція ігрових і обрядових ляльок та інших рукотворних виробів народних майстрів, які говорять про традиції та звичаї Слобожанського краю. Тут надається перевага сувенірам зі слобожанською символікою – керамічним, дерев’яним та фігурним виробам, прикрасам з бісеру, картинам, вишиванкам тощо.