Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У галереї «Мистецтво Слобожанщины» стартував міжнародний арт-проект «Вікна» (доповнено)

У галереї «Мистецтво Слобожанщины» стартував міжнародний арт-проект «Вікна» (доповнено)

У галереї «Мистецтво Слобожанщини» Обласного центру культури і мистецтва стартував міжнародний проект «Вікна», приурочений до Дня Харкова. В урочистому відкритті виставки взяв участь директор Департаменту культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов. В експозиції представлені роботи художників з США, Франції, Швеції та України. Автори робіт Лара Симонова, Євгенія Міро, Євген Сегал, Костянтин Колобов, Ігор Ільїнський, Дмитро Даниш і Влад Мілявський 30 років тому разом навчалися в Харківському художньому училищі, а тепер організували спільний творчий проект. Художники працюють в різних напрямках і жанрах, але у них спільна арт-школа.

«Арт-проект «Вікна» для нас, фактично, є продовженням виставки художника Євдокима Волошинова, що відкрилася в рамках проекту «Незабуті імена земляків». Що ріднить ці дві події? Проект «Незабуті імена» виявився досить перспективним, і, познайомившись з ним, Міністр культури України Леонід Новохатько запропонував зробити його всеукраїнським. А арт-проект «Вікна» за своєю суттю є рекламою того творчого потенціалу, яким так багатий наш харківський регіон. Фактично, це лише дещиця – 7 випускників Харківського художнього училища. Всі вони – всесвітньо відомі люди, представили тут свої роботи і планують цю виставку презентувати в «центрі арт-мистецтва» – Парижі. За допомогою цього проекту про творчий потенціал харків'ян дізнаються в усьому світі », – зазначив Дмитро Кузнєцов.

28 серпня о 15:00 автори виставки проведуть у приміщенні галереї майстер-клас для всіх охочих. Виставка триватиме до 28 вересня, а в майбутньому організатори проекту мають намір презентувати її в різних країнах.