Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область повністю забезпечена шкільними автобусами

Харківська область повністю забезпечена шкільними автобусами

Про це повідомив в ході прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. За його словами, церемонія вручення шкільних автобусів традиційно відбудеться напередодні 1 вересня. Для виконання завдань Президента України з модернізації освіти та належної підготовки до нового навчального року згідно з державною цільовою програмою «Шкільний автобус» Харківщина отримає 16 автобусів від Міністерства освіти і науки України. Ще на 5 автобусів проведений і повністю оплачений за рахунок коштів обласного бюджету тендер, очікується поставка з заводу в Борисполі. Також субвенції на придбання 2-х автобусів отримали райони області, і додатково ще 1 автобус для Балаклійського району надійде від Міністерства освіти у вересні.

«На сьогодні питання забезпечення автобусами в Харківській області закрите: необхідних для перевезення дітей на відстань понад 3 км від місця проживання автобусів вистачає. У той же час, приходить час модернізації транспорту, тому процес купівлі та заміни автобусів буде продовжуватися», – зазначив заступник губернатора.

Євген Савін також додав, що шкільні автобуси безкоштовні для учнів та їх батьків – транспорт знаходиться на утриманні районних бюджетів. Ці автобуси повністю відповідають всім вимогам для безпечного перевезення дітей від місця проживання до місця навчання і назад.