Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Харкові відбудеться виставка сучасної історичної картини «Україна Славетна»

В Харкові відбудеться виставка сучасної історичної картини «Україна Славетна»

29 серпня о 13:30 в Обласному центрі культури і мистецтва буде відкрито виставку «Україна Славетна». Її в рамках всеукраїнського проекту «Україна: Історія великого народу» презентують у Харкові Департамент культури і туризму ХОДА, центр культури і мистецтва та Громадське об’єднання «Україна Славетна». Виставка триватиме до 12 вересня, в експозиції будуть представлені картини київського художника-баталіста Артура Орльонова. Загальнонаціональний патріотичний проект «Україна: Історія великого народу» було започатковано Інститутом стратегічної політики та Благодійним Фондом «Схід-Захід разом» у 2007 році з метою донести до народу інформацію про дійсну історію України, сформувати почуття патріотизму і гордості за історичну Батьківщину.

На виставці у Харкові буде представлено 12 полотен талановитого українського художника Артура Орльонова, який у своїй творчості багато уваги приділяє славетним сторінкам історії українського народу, життю його знаменитих постатей, зокрема, видатних князів, гетьманів, воєначальників, священнослужителів. 

Довідка. Орльонов Артур Олегович – головний художник студії Українського батального мистецтва. Народився в м. Ташкенті у 1973 р. У 1992 р. закінчив Ташкентське художнє училище ім. П.П. Бенькова, у 1999 р. – Українську академію мистецтв, у 2003 р. – аспірантуру (батальне мистецтво). За свою діяльність нагороджений орденами: св. Володимира, Кирила та Мефодія, Нестора Літописця, почесною відзнакою орденом Геродота Галикорнаського.

Теги