Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Подарунок до свята - в галереї «Бузок» відбувся творчий вечір

Подарунок до свята - в галереї «Бузок» відбувся творчий вечір

В інформаційно-виставковому центрі «Бузок» відбувся вокальний вечір «Музичний подарунок до свята», підготовлений творчим об'єднанням «Classical Underground». Для присутніх були виконані перлини української та світової класики: українські народні пісні, твори Миколи Лисенка, Валентина Сильвестрова, Мирослава Скорика, а також арії Джакомо Пуччіні, Джузеппе Верді, Імре Кальмана, інструментальні твори Роберта Шумана, Йоганнеса Брамса.

Один з організаторів проекту, аспірантка Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна Ольга Красноруцька розповіла, що підготовка до концерту зайняла близько двох місяців, у ньому взяли участь, як початківці, так і професійні молоді співаки і музиканти, серед яких викладачі, випускники та студенти Харківського державного університету мистецтв імені Котляревського та Харківського музичного училища імені Б. Лятошинського.

«Ми хотіли привітати улюблений Харків, харків'ян і гостей нашого міста з чудовим святом, Днем Незалежності і подарувати людям можливість насолодиться класичною музикою і прекрасним співом. У центрі «Бузок» проходив перший творчий вечір нашого об'єднання і з того часу виступи тут стали своєрідною традицією, це один з постійних майданчиків, де можна організувати і провести такі творчі і цікаві вечори, як сьогоднішній», - зазначила Ольга Красноруцька.

«Мені подобаються такі камерні концерти, в них є щось легке, романтичне і урочисте одночасно. Чудово, що сьогодні у молодих виконавців є можливість проявити свої таланти, і що ми можемо просто прийти і послухати гарний спів», - сказала слухачка концерту Тетяна Міщенко.