Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Оновлений меморіальний комплекс «Слава визволителям» відкрили у Вільшанах

Оновлений меморіальний комплекс «Слава визволителям» відкрили у Вільшанах

Меморіальний комплекс «Слава визволителям» відкрили у Вільшанах до 70-річчя визволення Дергачівського району від фашистських загарбників. Він складається з стели «Батьківщина-мати», «Невідомий солдат», стели загиблим воїнам-партизанам та пам'ятника Червоноармійцям. Участь у відкритті взяли ветерани війни, голова Дергачівської райдержадміністрації Андрій Руденко, голова райради Михайло Бушев, представники ветеранських організацій.

За словами голова Ради Харківської обласної організації ветеранів України Анатолія Хіневича, Вільшани були на шляху звільнення Харкова, битви тут були кровопролитні.

«Я хочу сказати, що під час війни перемогла не міць війни, не сила зброї, перемогла віра і стійкість солдатів. Вони на своїх плечах принесли цю радість, цю віру в перемогу», - розповів Анатолій Хіневич.

Як повідомив Андрій Руденко, меморіальний комплекс раніше жодного разу не реставрували. Сьогоднішнє відкриття оновленого комплексу – це велика пам'ять для майбутніх поколінь.

«З моєї точки зору, майбутні покоління повинні знати, скільки сил та енергії віддавалося для того, щоб сьогодні був мир, люди могли сміятися, люди могли святкувати державні свята, для того, щоб була та демократія, про яку ми сьогодні говоримо. За це наші батьки, діди та прадіди проливали кров та здобували Велику Перемогу», - повідомив Андрій Руденко.