Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В інформаційно-виставковому центрі «Бузок» до 70-річчя визволення Харкова відбувся концерт «Місто натхнення і творчості»

В інформаційно-виставковому центрі «Бузок» до 70-річчя визволення Харкова відбувся концерт «Місто натхнення і творчості»

Сьогодні у залах інформаційно-виставкового центра «Бузок» поряд з виставкою картин  харківських художників, присвяченій нашому місту та подіям Великої Вітчизняної війни, відбувся ще один захід з нагоди 70-річчя визволення Харкова від фашистських загарбників.

Власні вірші та пісні у авторському виконанні запропонували глядачам члени літературної студії «Нива».

За словами керівника студії Миколи Купіна, їх колектив походить коріннями з далекого 1930 року, коли при газеті «Темп» Харківського тракторного заводу, утворилася одна з перших у Харкові літературна студія. Відвідували її відомі літератори, пізніше відзначені Державними преміями СРСР та преміями імені Тараса Шевченка.

«Особливий зліт студії припадає на 60-80-ті роки 20 століття. Нашу студію закінчили прозаїк Петро Альошкін, автор багатьох публіцистичних творів, секретар Союзу письменників Росії; Римма Катаєва, дуже відома харківська письменниця; Ірина Полякова та багато інших. Після розколу СРСР студія якийсь час не працювала і була відроджена у 1992 році на громадських засадах при профспілковій бібліотеці ХТЗ. Сьогодні в ній близько 60 членів різних за професіями, освітою та віком. Проте всіх їх єднає бажання творити, прагнення самовираження та вдосконалення своїх літературних здібностей. В даний час студія працює під патронатом Російського національного культурного товариства», - розказав керівник студії та продекламував власні вірші:

«Три ветки с одного ствола упали и оцепенели.
Потом их вьюга понесла в края, где злобствуют метели.
Там ветродуи есть свои, они шипят и завывают
И постоянно забывают о кровном чувстве, о любви…

Три ветки в прежние года бывало с бурями сражались
И над простором утверждались, и отступала вдруг беда….»

Довідка. Завтра, 25 серпня, о 17.00 в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» відбудеться вокальний вечір - музичний подарунок творчого об'єднання «Classical Underground». Вхід вільний.