Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Освячено і відкрито Храм Преображення Господнього Харківської єпархії УПЦ

Освячено і відкрито Храм Преображення Господнього Харківської єпархії УПЦ

Сьогодні в Харкові на території КЗОЗ «Харківський міський клінічний пологовий будинок з неонатальним стаціонаром» відбулося освячення та відкриття Храму Преображення Господнього Харківської єпархії УПЦ. Церемонію провів Архієпископ Харківський і Богодухівський Онуфрій, в урочистостях взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської облради Сергій Чернов, Харківський міський голова Геннадій Кернес і генеральний директор ВАТ «Турбоатом» Віктор Субботін, з чиєї ініціативи і на чиї кошти був збудований храм.

«Сьогодні на карті Харкова з'явився ще один храм, який буде прикрашати наше рідне місто і дасть можливість людям звертатися до Господа. Я не можу не сказати, що без добрих людей нічого в цьому житті не робиться. Віктор Суботін вже досить зробив для нашого міста, але сьогоднішнє його звершення – це особливе добро, яке служитиме людям сотні років. Нас вже не буде, а сюди будуть приходити люди. Я хочу висловити слова подяки всім, хто доклав зусиль для створення нового будинку Господа у Харкові: будівельникам, тим, хто його фінансував, тим, хто молився про його зведення, і тим, хто буде тут служити», – зазначив Михайло Добкін.

Освячення хреста на місці будівництва храму відбулося 31 березня 2011 року, а куполів і хрестів храму, що будується – 29 квітня 2013 року. Храм трикупольний, його висота – 25 метрів. Загальна площа будівлі складає 360 кв.м., місткість – до 300 осіб. Підрядник будівництва храму – ВАТ «Житлобуд – 1». Храм хрестоподібної форми з куполом і невеликою дзвінницею має два бокові вівтарі: нижній храм – святого мученика Віктора, верхній храм – Преображення Господнього.