Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ветерани Харківщини привітали курян з 70-річчям Перемоги у Курській битві

Ветерани Харківщини привітали курян з 70-річчям Перемоги у Курській битві

У Курську 23 серпня відбувся урочистий мітинг, присвячений 70-річчю Перемоги у Курській битві і військовий парад з проходженням урочистим маршем військ Курського територіального гарнізону за участю військовослужбовців роти почесної варти 154-го окремого Преображенського комендантського полку та військового оркестру. Губернатор Курської області Олександр Михайлов, звернувшись до присутніх, підкреслив, що день 70-річчя Перемоги на Курській дузі - це свято для всього радянського народу.

«Як святиню ми несемо в наших серцях пам'ять про героїчне минуле рідного краю. Я щиро радий вітати сьогодні тут наших братів з України, Білорусії, Молдови та інших країн. Сьогодні ми всі разом, і це вселяє впевненість, що наші відносини будуть будуватися на добрій основі. І я щиро вірю, що ніколи не повториться більше те, що довелося пережити нашому народу в 1941-1945 роках», - сказав губернатор Курської області.

Учасник делегації від Харківської області, заступник голови Харківської обласної організації інвалідів війни та збройних сил, учасник Курської битви Микола Мосолов привітав курян зі святом і побажав усім здоров'я і щастя.

«Від імені делегації міста Харківщини я сердечно вітаю усіх вас з 70-річчям великої перемоги в Курській битві. Харків сьогодні святкує 70 років з дня визволення міста від німецько-фашистських загарбників, і це - період закінчення Курської битви. Я бажаю всім вам здоров'я, щастя, радості, успіхів у житті. І найголовніше - щоб ніхто і ніколи не забував цей великий день. Навічно прикипіла до Росії велика Курська дуга», - звернувся до присутніх на мітингу Микола Іванович Мосолов.